Wat mag niet in handbagage Brussels Airlines: Verboden items en regels

wat mag niet in handbagage brussels airlines

Inhoudsopgave artikel

Als je binnenkort met Brussels Airlines gaat vliegen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de handbagage regels en veiligheidsvoorschriften. Hierdoor voorkom je problemen tijdens de veiligheidscontrole op de luchthaven en kun je zorgeloos genieten van je vlucht. In deze sectie vindt je een overzicht van de verboden items en handbagage restricties, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Wat zijn de verboden items in handbagage bij Brussels Airlines?

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verboden items in handbagage bij Brussels Airlines om problemen tijdens de veiligheidscontrole op de luchthaven te voorkomen. Bij Brussels Airlines zijn de volgende items niet toegestaan in je handbagage:

 • Vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100 ml
 • Scherpe voorwerpen, zoals messen en scharen met bladen van meer dan 6 cm
 • Wapens en vuurwapens
 • Explosieven, inclusief vuurwerk en munitie
 • Chemicaliën en giftige stoffen
 • Radioactieve materialen
 • Magnetronovens
 • Elektronische sigaretten
 • Batterijen met corrosieve of brandbare stoffen

Zorg ervoor dat je deze verboden items niet in je handbagage meeneemt om onnodige vertraging en problemen te voorkomen. Wanneer je twijfelt of een bepaald item wel of niet is toegestaan, kun je hiervoor contact opnemen met de klantenservice van Brussels Airlines.

Handbagage regels bij Brussels Airlines

Bij Brussels Airlines gelden specifieke regels voor handbagage, die belangrijk zijn om te volgen om problemen tijdens het instappen te voorkomen. Eén van de belangrijkste regels heeft betrekking op de afmetingen van de handbagage: deze mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 23 cm. Verder is het toegestane gewicht van de handbagage afhankelijk van je reisklasse: voor Economy Class is dit meestal 12 kg, voor Business Class is dit doorgaans 16 kg en voor Premium Economy Class is dit meestal 12 kg.

Een andere belangrijke regel heeft betrekking op de toegestane hoeveelheid vloeistoffen in je handbagage. In principe mogen vloeistoffen mee in de handbagage, maar deze moeten wel voldoen aan de regels van Brussels Airlines. Dat betekent dat je per verpakking maximaal 100 ml mee mag nemen en dat je deze verpakkingen in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak moet stoppen die maximaal 1 liter inhoud heeft. Zorg dat je deze zak binnen handbereik bewaart, want bij de veiligheidscontrole moet je deze uit je handbagage halen en apart aanbieden.

Wat als je handbagage niet aan de regels voldoet?

Als je handbagage niet aan de regels van Brussels Airlines voldoet, loop je het risico dat je deze niet mee mag nemen in de cabine. In dat geval wordt je handbagage zonder extra kosten in het ruim geplaatst. Houd er wel rekening mee dat je handbagage daardoor mogelijk later aankomt dan jijzelf of dat je deze op de bagageband moet ophalen.

Om problemen te voorkomen, is het dus belangrijk om al bij het inpakken van je handbagage te voldoen aan de regels van Brussels Airlines. Zo voorkom je niet alleen vertraging en ongemak, maar draag je ook bij aan een soepele en veilige vlucht.

Veiligheidsvoorschriften voor handbagage bij Brussels Airlines

veiligheidsvoorschriften handbagage Brussels Airlines

Bij Brussels Airlines hebben we strikte veiligheidsvoorschriften voor handbagage om de veiligheid van onze passagiers en bemanning te waarborgen. Onze voorschriften hebben betrekking op items die potentieel gevaarlijk kunnen zijn aan boord van het vliegtuig. Het is dus van groot belang om rekening te houden met deze voorschriften om een veilige en zorgeloze vlucht te garanderen.

Zorg ervoor dat je geen items in je handbagage hebt die niet zijn toegestaan, zoals vuurwapens, explosieven en bijtende stoffen. Mocht je twijfelen over een bepaald item, neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat jouw handbagage aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.

Wat mag niet meegenomen worden in handbagage bij Brussels Airlines?

Er zijn enkele items die absoluut niet zijn toegestaan om mee te nemen in je handbagage bij Brussels Airlines. Dit om de veiligheid aan boord te waarborgen en andere passagiers niet te hinderen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze restricties om problemen te voorkomen. Hieronder zijn enkele voorbeelden opgesomd van wat niet is toegestaan:

 • Gechloreerde koolwaterstoffen
 • Ontplofbare of brandbare stoffen
 • Gassen (gecomprimeerd of vloeibaar)
 • Giftige of besmettelijke stoffen
 • Radioactieve materialen
 • Scherpe of puntige voorwerpen (zoals messen, scharen)

Let wel op, dit is geen uitputtende lijst. Voor een volledige lijst van wat niet is toegestaan in je handbagage, verwijzen we je naar de website van Brussels Airlines. Als je toch vragen hebt over een specifiek item, neem dan contact op met de klantenservice.

Toegestane items in handbagage bij Brussels Airlines

Benieuwd naar wat je veilig kunt meenemen in je handbagage bij Brussels Airlines? Hieronder vind je een uitgebreide lijst van toegestane items.

 • Kleding en schoenen
 • Juwelen en horloges
 • Laptops en tablets
 • Camera’s en fotografie-apparatuur
 • EHBO-kits en medicatie (neem de originele verpakking mee en houd de nodige documenten bij de hand)
 • Babymelk en -voeding (voor de duur van de vlucht en met de nodige documenten)
 • Elektrische scheerapparaten en tandenborstels
 • E-sigaretten (lithium-ionbatterijen moeten uit het apparaat worden gehaald en in de handbagage worden meegenomen)

Vergeet niet dat er nog andere items zijn die je veilig kunt meenemen in je handbagage bij Brussels Airlines. Raadpleeg de website van de luchthaven voor een volledige lijst van toegestane items.

Handbagage restricties Brussels Airlines

Naast de specifieke regels en verboden items, heeft Brussels Airlines ook restricties voor handbagage. Dit heeft betrekking op de hoeveelheid handbagage die je mee mag nemen en eventuele bijkomende kosten. Houd hier rekening mee bij het inpakken van je handbagage.

Bij Brussels Airlines mag je één stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 55 x 40 x 23 cm en niet zwaarder dan 12kg. Daarnaast mag je nog een persoonlijk item meenemen zoals een handtas of laptoptas met de maximale afmetingen van 40 x 30 x 10 cm en een totaal gewicht van 6kg.

Als je meer dan één stuk handbagage meeneemt of als je handbagage niet voldoet aan de gestelde afmetingen en gewichtsrestricties, dien je deze in te checken als ruimbagage tegen extra kosten.

Let op: op sommige vluchten kan het zijn dat er afwijkende regels of restricties zijn voor handbagage. Check daarom altijd voor vertrek de website van Brussels Airlines of neem contact op met de klantenservice.

Veiligheidscontrole van handbagage bij Brussels Airlines

Bij Brussels Airlines wordt je handbagage onderworpen aan een grondige veiligheidscontrole op de luchthaven. De veiligheidsvoorschriften hebben als doel om de veiligheid van alle passagiers en bemanning te waarborgen.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften om de controle zo soepel mogelijk te laten verlopen. Om de controle vlot te laten verlopen, is het van cruciaal belang dat je alle verboden items en handbagage restricties van Brussels Airlines nauwgezet volgt.

Tijdens de veiligheidscontrole wordt je handbagage x-ray gescand. Indien de airport security officer benieuwd is naar de inhoud, dan kunnen ze verzoeken om de handbagage te openen. Gooi geen items in de prullenbak, tenzij daarom gevraagd wordt.

Onthoud dat de veiligheidscontrole een noodzakelijke stap is voor het waarborgen van jouw veiligheid aan boord van het vliegtuig. Zorg ervoor dat je alle instructies van veiligheidspersoneel opvolgt om een soepele en veilige reis te garanderen.

Tips voor het inpakken van handbagage bij Brussels Airlines

Als je gaat vliegen met Brussels Airlines, is het belangrijk om rekening te houden met de regels en restricties voor handbagage. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen bij het inpakken van je handbagage:

Vermijd overbodige items

Probeer alleen de noodzakelijke items mee te nemen in je handbagage. Overbodige items nemen vaak onnodig veel ruimte in beslag en kunnen het gewicht van je handbagage verhogen.

Werk in lagen

Je kunt het beste in lagen werken bij het inpakken van je handbagage. Begin met de zwaardere items onderin en vul de ruimte daarboven op met lichtere items. Zo zorg je ervoor dat er geen ruimte verloren gaat en je toch al je benodigdheden mee kunt nemen.

Maak gebruik van organizers

Gebruik organizers om je handbagage efficiënt in te delen. Op deze manier voorkom je chaos in je tas en vind je makkelijker je benodigdheden terug. Bovendien kan het gebruik van organizers ervoor zorgen dat je meer ruimte overhoudt in je handbagage.

Berg vloeistoffen apart op

Vloeistoffen dienen apart te worden opgeborgen in je handbagage. Bij Brussels Airlines mag je maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen in je handbagage. Zorg ervoor dat je deze vloeistoffen in een doorzichtige plastic zak verpakt en deze gemakkelijk toegankelijk houdt tijdens de veiligheidscontrole op de luchthaven.

Wees op tijd op de luchthaven

Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent op de luchthaven, zodat je voldoende tijd hebt voor de veiligheidscontrole en het instappen. Dit voorkomt onnodige stress en haast.

Met deze handige tips wordt het inpakken van je handbagage voor je vlucht met Brussels Airlines een stuk eenvoudiger!

Veelgestelde vragen over handbagage bij Brussels Airlines

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over handbagage bij Brussels Airlines:

Mag ik een handtas meenemen naast mijn handbagage?

Ja, bij Brussels Airlines mag je naast je handbagage ook een handtas of laptoptas meenemen

Mag ik een opvouwbare buggy meenemen als handbagage?

Ja, een opvouwbare buggy mag meegenomen worden als handbagage bij Brussels Airlines. Houd er wel rekening mee dat deze bij de veiligheidscontrole uitgeklapt moet worden.

Kan ik een paraplu meenemen in mijn handbagage?

Ja, een paraplu mag mee in je handbagage bij Brussels Airlines.

Mag ik vloeistoffen meenemen in mijn handbagage?

Ja, je mag vloeistoffen meenemen in je handbagage bij Brussels Airlines, zolang deze in flesjes zitten van maximaal 100 milliliter per stuk en verpakt zijn in een doorzichtige plastic zak van maximaal 1 liter.

Handbagage Brussels Airlines

Als je nog andere vragen hebt over handbagage bij Brussels Airlines, neem dan gerust contact op met de klantenservice via de verstrekte contactgegevens. Zij helpen je graag verder.

Contactgegevens Brussels Airlines klantenservice

Heb je nog verdere vragen over handbagage bij Brussels Airlines? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice. Zij staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Je kunt de klantenservice van Brussels Airlines bereiken op verschillende manieren. Zo kun je telefonisch contact opnemen via het nummer +32 2 723 23 62. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 19:00 uur en op zaterdag tussen 9:00 en 17:00 uur.

Ook kun je contact opnemen via e-mail. Stuur een bericht naar customer.relations@brusselsairlines.com en je ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord op je vraag.

Daarnaast biedt Brussels Airlines ook ondersteuning via social media. Stuur een bericht via Facebook of Twitter en de klantenservice zal je zo snel mogelijk een antwoord geven.

Kortom, de klantenservice van Brussels Airlines staat altijd voor je klaar om je te helpen met al je vragen over handbagage of andere zaken. Neem gerust contact op en ervaar de uitstekende service van Brussels Airlines.

FAQ

Wat mag niet in handbagage Brussels Airlines?

Bij Brussels Airlines zijn er enkele items die niet zijn toegestaan om mee te nemen in je handbagage. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze verboden items om problemen tijdens de veiligheidscontrole op de luchthaven te voorkomen.

Wat zijn de handbagage regels bij Brussels Airlines?

Brussels Airlines hanteert specifieke regels voor handbagage. Deze regels hebben betrekking op de afmetingen van de handbagage, het gewicht en de toegestane hoeveelheid vloeistoffen. Het is belangrijk om aan deze regels te voldoen om problemen tijdens het instappen te voorkomen.

Wat zijn de veiligheidsvoorschriften voor handbagage bij Brussels Airlines?

Brussels Airlines heeft strikte veiligheidsvoorschriften voor handbagage om de veiligheid van passagiers en bemanning te waarborgen. Deze voorschriften hebben betrekking op items die potentieel gevaarlijk kunnen zijn aan boord van het vliegtuig. Het is belangrijk om rekening te houden met deze voorschriften om een veilige vlucht te garanderen.

Wat mag niet meegenomen worden in handbagage bij Brussels Airlines?

Er zijn enkele items die absoluut niet zijn toegestaan om mee te nemen in je handbagage bij Brussels Airlines. Deze items kunnen de veiligheid aan boord in gevaar brengen of andere passagiers hinderen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze restricties om problemen te voorkomen.

Wat mag wel meegenomen worden in handbagage bij Brussels Airlines?

Hoewel er bepaalde items zijn die niet zijn toegestaan in handbagage bij Brussels Airlines, zijn er ook veel items die wel zijn toegestaan. In deze sectie vind je een overzicht van de items die je wel veilig kunt meenemen in je handbagage.

Wat zijn de handbagage restricties bij Brussels Airlines?

Naast verboden items en specifieke regels heeft Brussels Airlines ook enkele restricties voor handbagage. Deze restricties hebben betrekking op de hoeveelheid handbagage die je kunt meenemen en eventuele extra kosten die hieraan verbonden zijn. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het inpakken van je handbagage.

Wat gebeurt er tijdens de veiligheidscontrole van handbagage bij Brussels Airlines?

Bij de veiligheidscontrole op de luchthaven van Brussels Airlines wordt je handbagage grondig gecontroleerd. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften om de controle zo soepel mogelijk te laten verlopen. In deze sectie vind je informatie over wat je kunt verwachten tijdens de veiligheidscontrole.

Heb je tips voor het inpakken van handbagage bij Brussels Airlines?

Het inpakken van je handbagage kan soms een uitdaging zijn. In deze sectie vind je enkele handige tips om je handbagage zo efficiënt mogelijk in te pakken en te voldoen aan de regels en restricties van Brussels Airlines.

Wat zijn veelgestelde vragen over handbagage bij Brussels Airlines?

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen beantwoord met betrekking tot handbagage bij Brussels Airlines. Als je nog andere vragen hebt, neem dan contact op met de klantenservice van Brussels Airlines.

Wat zijn de contactgegevens van de klantenservice van Brussels Airlines?

Als je nog verdere vragen hebt over handbagage bij Brussels Airlines, neem dan contact op met de klantenservice via de verstrekte contactgegevens. Zij helpen je graag verder.

Deel dit artikel op je socials