Hoe kan ik zien hoe oud mijn iPhone is?

hoe kan ik zien hoe oud mijn iphone is

Inhoudsopgave artikel

Als je je afvraagt hoe oud je iPhone is en welk model het is, ben je hier aan het juiste adres. Er zijn verschillende manieren om de leeftijd van je iPhone op te zoeken en in deze sectie leer je hoe dat moet.

Je wilt misschien controleren hoe oud je iPhone is als je overweegt om deze te verkopen of in te ruilen voor een nieuwere versie. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar de leeftijd van je iPhone.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de leeftijd van je iPhone op te zoeken en in de volgende secties bespreken we deze methodes stap voor stap. Dus blijf lezen!

Belangrijkste Punten:

  • Er zijn verschillende manieren om de leeftijd van je iPhone op te zoeken
  • Je kunt het model van je iPhone controleren om de leeftijd te bepalen
  • Het serienummer en de productiedatum kunnen ook nuttige informatie geven over de leeftijd van je iPhone
  • Je kunt het jaar van fabricage van je iPhone controleren om een goede indicatie te krijgen van hoe oud het is
  • Door deze handige tips en trucs te volgen, kun je snel ontdekken hoe oud je iPhone is

iPhone model controleren

Wil je weten welk model iPhone je hebt? Het controleren van het model van je iPhone kan je helpen bij het achterhalen van de leeftijd van je telefoon. Er zijn verschillende manieren om het model van je iPhone te controleren. Een van de manieren om dit te doen is door te kijken naar de productiedatum van je iPhone. Deze datum kan je helpen bij het bepalen van het modelnummer en de generatie van je iPhone.

Tip: Het modelnummer van je iPhone staat vermeld op de achterkant van de telefoon.

Om de productiedatum van je iPhone te achterhalen, ga je naar de Instellingen app op je iPhone en volg je de onderstaande stappen:

  1. Navigeer naar Algemeen
  2. Selecteer Info
  3. Kijk onder Modelnaam voor het nummer van je iPhone-model
  4. Voer dit nummer in op een website zoals EveryMac.com of AppleSN.info om de productiedatum van je iPhone te achterhalen.

Door het controleren van het model en de productiedatum van je iPhone, kun je nauwkeurig de leeftijd van je iPhone bepalen. Op deze manier kan je ook nagaan of je telefoon nog in aanmerking komt voor garanties of reparaties.

iPhone serienummer checken

Het serienummer van je iPhone kan je belangrijke informatie geven over de leeftijd van je iPhone. Om het serienummer van je iPhone te checken, ga je naar Instellingen > Algemeen > Info. Hier vind je alle informatie over je iPhone, waaronder het serienummer.

Als je jouw iPhone niet bij de hand hebt, kun je het serienummer ook op de achterkant van de iPhone vinden. Kijk op de achterkant van je iPhone en zoek het kleine tekstje waarin “Designed by Apple in California” staat. Direct onder deze tekst vind je het serienummer van je iPhone.

Als je het serienummer eenmaal hebt gevonden, kun je op Apple’s website controleren wanneer jouw iPhone is geproduceerd. Ga naar de website van Apple en navigeer naar de pagina waar je jouw serienummer kunt checken. Voer het serienummer in en je krijgt direct te zien wanneer jouw iPhone is geproduceerd.

Zoals we in de vorige secties hebben besproken, kan de productiedatum je een indicatie geven van de leeftijd van je iPhone. Door het serienummer te checken kun je dus eenvoudig bepalen hoe oud je iPhone is.

iphone serienummer checken

iPhone jaar van fabricage controleren

Ben je benieuwd hoe oud jouw iPhone nu eigenlijk is? Dan is het controleren van het jaar van fabricage een goede eerste stap. Dit kan je een goede indicatie geven van de leeftijd van de iPhone en bij welke generatie deze hoort. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om het productiejaar van je iPhone te achterhalen.

Stap 1: Zoek het serienummer van je iPhone

Om erachter te komen wanneer jouw iPhone is geproduceerd, moet je eerst het serienummer van je iPhone vinden. Dit nummer bestaat uit 12 tekens en kan worden opgezocht onder de instellingen van je iPhone of door het fysiek op de achterkant van de iPhone op te zoeken.

Stap 2: Decodeer het serienummer

Nadat je het serienummer hebt gevonden, kan je het nu decoderen om het productiejaar te achterhalen. Het productiejaar van je iPhone kan worden bepaald door te kijken naar de vierde en vijfde tekens van het serienummer. Deze tekens geven aan in welke week van welk jaar jouw iPhone is geproduceerd.

Voorbeeld: Als het vierde en vijfde teken van het serienummer “13” is, betekent dit dat de iPhone in de 13e week van het jaar is geproduceerd, wat rond maart is gebeurd. Om het jaar te achterhalen, zoek je een lijst op van de codes die hoort bij het jaar waarin de iPhone is geproduceerd. Het decoderen van het serienummer is misschien niet eenvoudig, maar het kan wel enorm helpen bij het bepalen van de leeftijd van je iPhone.

iphone jaar van fabricage controleren

Door het jaar van fabricage van jouw iPhone te kennen, kan je een goede indicatie krijgen van de leeftijd van je iPhone. Bovendien kan het je helpen bij het bepalen van de waarde ervan als deze ooit wordt verkocht.

Hoe oud is mijn iPhone

Wil je weten hoe oud je iPhone is? Er zijn verschillende manieren om de ouderdom van je iPhone te achterhalen.

Een van de eerste dingen die je kunt doen is kijken naar het serienummer van je iPhone. Het serienummer is te vinden in het Instellingen-menu onder Algemeen > Info. Hier kun je het serienummer van je iPhone vinden en deze vervolgens opzoeken op de website van Apple om te controleren wanneer je iPhone is geproduceerd.

Een andere manier om de leeftijd van je iPhone te bepalen is door het model te controleren. Het modelnummer van je iPhone is te vinden op de achterkant van je iPhone en begint met de letter A, gevolgd door vier cijfers. Je kunt vervolgens online opzoeken welk modelnummer bij welke generatie van de iPhone hoort en zo de leeftijd van je iPhone achterhalen.

Daarnaast kun je ook het jaar van fabricage van je iPhone controleren. Dit kun je doen door het eerste karakter van het serienummer te gebruiken. Apple gebruikt namelijk bepaalde karakters voor bepaalde jaren. Zo staat bijvoorbeeld de letter D voor 2012 en de letter F voor 2013.

Bovenstaande methoden zijn echter niet altijd honderd procent nauwkeurig. Het kan zijn dat een nieuwere iPhone al lange tijd in een magazijn heeft gelegen voordat deze werd verkocht. Een andere methode om de leeftijd van je iPhone te controleren is daarom door na te gaan wat het laatste iOS-systeem is dat op je iPhone kan draaien. Op basis daarvan kun je een schatting maken van de ouderdom van je iPhone.

Conclusie

Geweldig, je bent nu een expert in het achterhalen van de leeftijd van jouw iPhone! Door middel van het controleren van het serienummer, productiedatum en het jaar van fabricage van je iPhone kun je gemakkelijk bepalen hoe oud deze is en bij welke generatie hij hoort. Daarnaast heb je ook geleerd hoe je het model van jouw iPhone kunt controleren. Volg deze handige tips en trucs om in de toekomst gemakkelijk de ouderdom van jouw iPhone te bepalen.

Of je nu wilt weten hoe oud jouw iPhone is om te kijken of deze nog compatibel is met de nieuwste iOS-versies of om te zien of het tijd is voor een upgrade, met deze informatie kun je snel de leeftijd van jouw iPhone opzoeken. Bepaal eenvoudig hoe oud jouw iPhone is en ontdek welke generatie hij behoort met behulp van deze handige tips en trucs.

Ga nu aan de slag en ontdek de leeftijd van jouw iPhone door het serienummer te controleren, de productiedatum op te zoeken en het jaar van fabricage te achterhalen. Veel succes!

FAQ

Hoe kan ik zien hoe oud mijn iPhone is?

Om de leeftijd van je iPhone te achterhalen, zijn er verschillende manieren. Je kunt de productiedatum van je iPhone controleren, het serienummer van je iPhone checken of het jaar van fabricage controleren. Volg de stappen in de voorgaande secties om te weten te komen hoe oud je iPhone is.

Hoe kan ik het model van mijn iPhone controleren?

Om het model van je iPhone te controleren, kun je verschillende methoden gebruiken. Een van de manieren is om naar de instellingen van je iPhone te gaan, vervolgens naar “Algemeen” te gaan en dan naar “Info”. Hier vind je het modelnummer van je iPhone, waarmee je kunt bepalen welk model het is.

Hoe kan ik het serienummer van mijn iPhone checken?

Als je het serienummer van je iPhone wilt checken, ga dan naar de instellingen van je iPhone en tik op “Algemeen”. Tik vervolgens op “Info” en je zult het serienummer van je iPhone kunnen vinden. Met behulp van het serienummer kun je de leeftijd van je iPhone achterhalen.

Hoe kan ik het jaar van fabricage van mijn iPhone controleren?

Om het jaar van fabricage van je iPhone te controleren, kun je het serienummer van je iPhone gebruiken. Er zijn online websites waar je het serienummer kunt invoeren en waar je kunt zien in welk jaar je iPhone is geproduceerd. Op deze manier kun je de ouderdom van je iPhone achterhalen.

Hoe kan ik bepalen hoe oud mijn iPhone is?

Om de leeftijd van je iPhone te bepalen, kun je verschillende factoren meenemen. Je kunt het model van je iPhone controleren, de productiedatum achterhalen, het serienummer checken of het jaar van fabricage controleren. Door deze stappen te volgen, kun je nauwkeurig bepalen hoe oud je iPhone is.

Deel dit artikel op je socials