Hoe kan ik Instagram verwijderen?

hoe kan ik instagram verwijderen

Inhoudsopgave artikel

Ben je klaar met Instagram en wil je je account verwijderen? Je bent niet alleen. Veel mensen willen hun Instagram account om verschillende redenen verwijderen. Maar wat is de beste manier om dit te doen? In deze handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je je Instagram account kunt verwijderen, of je het nu tijdelijk wilt deactiveren of definitief wilt verwijderen.

Lees verder om te ontdekken hoe je je Instagram account kunt verwijderen met onze handige handleiding en tips. We bespreken de stappen die je moet nemen om je account veilig te verwijderen en geven antwoorden op veelgestelde vragen. Ontdek ook hoe je opnieuw kunt beginnen op Instagram als je daar behoefte aan hebt.

In deze handleiding richten we ons op de meest recente methoden om je Instagram account te verwijderen. Met deze instructies en tips kun je je Instagram account veilig en nauwkeurig verwijderen zonder vervelende verrassingen achteraf.

Het deactiveren van je Instagram account

Als je je Instagram account tijdelijk wilt deactiveren, kun je dit eenvoudig doen via de Instagram-app of de website. Hier is een stapsgewijze handleiding:

Deactiveren via de Instagram-app

 1. Open de Instagram-app op je mobiele apparaat en log in op je account.
 2. Ga naar je profielpagina door op je profielfoto rechtsonder te tikken.
 3. Tik op het menu-icoon (drie regels) bovenaan je profielpagina en selecteer ‘Instellingen’ onderaan.
 4. Scroll naar beneden en tik op ‘Tijdelijk deactiveren van mijn account’.
 5. Selecteer een reden waarom je je account wilt deactiveren (optioneel) en voer je wachtwoord in.
 6. Tik op ‘Mijn account tijdelijk deactiveren’.

Deactiveren via de website

 1. Open instagram.com in de webbrowser van je keuze en log in op je account.
 2. Klik op je profielpagina en vervolgens op het instellingen- (tandwiel) icoon rechtsboven.
 3. Selecteer ‘Privacy en beveiliging’ en scroll naar beneden.
 4. Klik op ‘Een tijdelijk deactiveringsverzoek indienen’ onderaan de pagina.
 5. Selecteer een reden waarom je je account wilt deactiveren (optioneel) en voer je wachtwoord in.
 6. Klik op ‘Mijn account tijdelijk deactiveren’.

Als je later wilt terugkeren naar Instagram en je account wilt herstellen, log je gewoon weer in en wordt je account automatisch hersteld. Het kan tot 24 uur duren voordat je account weer volledig actief is.

Het definitief verwijderen van je Instagram account

Als je je Instagram account voorgoed wilt verwijderen, volg dan onderstaande stappen zorgvuldig. Houd er rekening mee dat wanneer je je account verwijdert, het niet meer mogelijk is om deze te herstellen of toegang te krijgen tot de inhoud ervan.

 1. Log in op Instagram.com vanaf een computer of mobiele webbrowser.
 2. Navigeer naar de pagina “Delete Your Account”, die je hier kunt vinden.
 3. Instagram definitief verwijderenVoer een reden in voor het verwijderen van je account in het keuzemenu en voer opnieuw je wachtwoord in.
 4. Klik op “Mijn account permanent verwijderen” om het proces te starten.
 5. Bevestig het verwijderen van je account door nogmaals op “Mijn account permanent verwijderen” te klikken.

Na het verwijderen van je account worden al je profielgegevens, foto’s, volgers, opmerkingen, vind-ik-leuks en andere gegevens permanent verwijderd van Instagram. Let er wel op dat deze actie niet zonder consequenties is en dat het verwijderen van je account niet altijd de beste oplossing is. Bedenk daarom goed of je het account echt wilt verwijderen, of dat het de moeite waard is om te proberen je inloggegevens te herstellen.

Stap voor stap handleiding voor het verwijderen van je Instagram account

Het verwijderen van een Instagram account kan een ingrijpende beslissing zijn, maar soms is het gewoon nodig. Volg deze gemakkelijke stappen voor het verwijderen van jouw account:

 1. Log in op je Instagram account op de website (het account kan alleen worden verwijderd via de website en niet via de app).
 2. Ga naar de pagina: Verwijder je account voorgoed.
 3. Kies een reden voor het verwijderen van je account uit de dropdown lijst.
 4. Voer je wachtwoord in en klik op de knop “Mijn account permanent verwijderen”.
 5. Bevestig je actie door nogmaals op de knop “Mijn account permanent verwijderen” te klikken.

Let op: jouw account en alle inhoud, likes, volgers en berichten kunnen niet worden hersteld na het verwijderen. Zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie hebt opgeslagen voordat je het account verwijdert.

Met deze eenvoudige stappen kun je jouw Instagram account gemakkelijk verwijderen. Volg ze zorgvuldig en je bent binnen enkele minuten verlost van je account.

Instagram account verwijderen in 2021

Wil je je Instagram account verwijderen in het huidige jaar? In dit gedeelte zullen we je relevante informatie geven over hoe je dit kunt doen.

Hoewel het proces van het verwijderen van je Instagram account in 2021 niet wezenlijk anders is dan vorig jaar, is het nog steeds belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele updates of wijzigingen in het proces. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Instagram-app hebt geïnstalleerd en dat je bent ingelogd op het account dat je wilt verwijderen.

Eén ding om in gedachten te houden is dat als je je Instagram account verwijdert, je ALLE inhoud en gegevens die eraan zijn gekoppeld, permanent zult verliezen. Zorg er dus voor dat je een back-up hebt gemaakt van alles wat je wilt behouden voordat je doorgaat met het verwijderingsproces.

Als je klaar bent om verder te gaan, volg dan de stappen in onze vorige secties om je Instagram account deactiveren of definitief te verwijderen. Onthoud dat je je account niet kunt herstellen nadat het is verwijderd, dus zorg ervoor dat je er klaar voor bent voordat je de definitieve stap zet.

Het opnieuw beginnen met Instagram na het verwijderen van je account

Na het verwijderen van je Instagram account kan het zijn dat je opnieuw wilt beginnen. Misschien heb je besloten dat je je vorige account niet meer wilt gebruiken, of misschien ben je gewoon toe aan een frisse start.

Wat de reden ook is, als je opnieuw wilt beginnen met Instagram, is het belangrijk om een nieuwe account aan te maken en de beste praktijken te volgen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het opnieuw beginnen met Instagram na het verwijderen van je account:

 1. Kies een nieuwe inlognaam en profielafbeelding. Zorg ervoor dat deze goed bij je persoonlijkheid en/of merk passen.
 2. Maak je profiel compleet. Voordat je begint met het volgen van anderen, zorg ervoor dat je je biografie hebt ingevuld en je profiel zo volledig mogelijk hebt gemaakt. Zo weten anderen meteen wie je bent en waar je account over gaat.
 3. Volg alleen accounts die je écht interessant vindt. Op deze manier blijft je tijdlijn overzichtelijk en krijg je alleen content te zien waar je echt iets aan hebt.
 4. Maak gebruik van hashtags. Door hashtags te gebruiken, kun je je account en content beter vindbaar maken voor anderen. Zo kun je meer volgers en interactie krijgen.
 5. Post regelmatig, maar niet té vaak. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content plaatst, maar overdrijf het niet. 2-3 keer per week is vaak al genoeg.

Door deze tips te volgen, kun je succesvol opnieuw beginnen met Instagram. Veel succes!

Veelgestelde vragen over het verwijderen van Instagram accounts

Heb je nog vragen over het verwijderen van je Instagram account? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen op een rijtje gezet:

Hoe verwijder ik mijn Instagram account definitief?

Om je Instagram account definitief te verwijderen, moet je naar de website gaan en inloggen op je account. Vervolgens ga je naar de pagina ‘Mijn gegevens beheren’, en scroll je helemaal naar beneden tot je de optie ‘Mijn account verwijderen’ ziet staan. Volg vervolgens de instructies om je account definitief te verwijderen.

Worden mijn gegevens permanent verwijderd?

Ja, wanneer je je Instagram account verwijdert, zullen al je gegevens permanent worden verwijderd, inclusief al je foto’s, video’s, opmerkingen, vind-ik-leuks en volgers.

Kan ik mijn account herstellen na verwijdering?

Nee, als je je Instagram account eenmaal definitief hebt verwijderd, is het niet meer mogelijk om deze te herstellen. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je je account wilt verwijderen voordat je dit doet.

Instagram verwijderen

Wat gebeurt er als ik mijn Instagram account deactiveer?

Als je je Instagram account deactiveert, verdwijnen al je foto’s, video’s, opmerkingen, vind-ik-leuks en volgers tijdelijk van de app. Deze kunnen op elk moment worden hersteld door weer in te loggen op je account.

Hoe kan ik mijn Instagram account deactiveren?

Om je Instagram account tijdelijk te deactiveren, moet je naar je profiel gaan en op de drie puntjes in de rechterbovenhoek klikken. Vervolgens selecteer je ‘Instellingen’ en kies je voor ‘Account tijdelijk uitschakelen’. Volg de instructies om je account te deactiveren.

Zal het deactiveren of verwijderen van mijn Instagram account van invloed zijn op mijn andere sociale media-accounts?

Nee, het deactiveren of verwijderen van je Instagram account zal geen invloed hebben op je andere sociale media-accounts.

Tips voor het veilig verwijderen van je Instagram account

Als je besluit om je Instagram account te verwijderen, wil je er zeker van zijn dat je dit veilig doet en dat je gegevens niet verloren gaan. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen:

Download je gegevens

Voordat je je account verwijdert, raden we je aan om een kopie van je gegevens te downloaden. Hierdoor kun je gemakkelijk toegang krijgen tot al je geüploade foto’s en video’s, je berichten en andere informatie die aan je account is gekoppeld. Instagram heeft een eenvoudige tool waarmee je je gegevens kunt downloaden, inclusief een link naar alle foto’s en video’s die je hebt geüpload.

Verwijder gekoppelde accounts

Als je je Instagram account verwijdert, wordt ook de toegang tot alle andere apps en services die aan je Instagram account zijn gekoppeld, verwijderd. Zorg ervoor dat je alle gekoppelde accounts, zoals Facebook en Twitter, loskoppelt voordat je je Instagram account verwijdert.

Beveilig je account

Voordat je je account verwijdert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je account goed beveiligt. Dit omvat het wijzigen van je wachtwoord en het verwijderen van alle persoonlijke informatie, zoals je profielinformatie en bio. Op deze manier blijven je gegevens veilig en beschermd.

Bevestig je keuze

Als je eenmaal hebt besloten om je Instagram account te verwijderen, moet je dit bevestigen. Instagram vraagt je om je beslissing te bevestigen voordat je je account definitief kunt verwijderen. Zorg ervoor dat je deze stap zorgvuldig volgt en je keuze bevestigt voordat je doorgaat.

Andere handige bronnen voor het verwijderen van je Instagram account

Naast deze handleiding zijn er nog veel meer bronnen beschikbaar online die je meer inzicht kunnen geven over hoe je je Instagram account kunt verwijderen. Hier zijn een paar van onze favoriete bronnen:

 • Instagram Helpcentrum – Hier vind je officiële informatie van Instagram over het verwijderen van accounts en andere gerelateerde onderwerpen.
 • How-To Geek – Deze website biedt een grondige stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van een Instagram account, inclusief schermafbeeldingen en tips.
 • iPhone Life – Deze website biedt een eenvoudige stapsgewijze handleiding, inclusief tips voor het veilig verwijderen van je account.

We raden aan om deze bronnen te gebruiken als aanvulling op deze handleiding, om ervoor te zorgen dat je alle benodigde informatie hebt voordat je je Instagram account verwijdert.

FAQ

Hoe kan ik Instagram verwijderen?

Om je Instagram account te verwijderen, volg je de onderstaande stappen:

Hoe kan ik mijn Instagram account deactiveren?

Als je je Instagram account tijdelijk wilt deactiveren, volg dan deze instructies:

Hoe kan ik mijn Instagram account definitief verwijderen?

Om je Instagram account permanent te verwijderen, doorloop je de volgende stappen:

Wat is het stappenplan voor het verwijderen van mijn Instagram account?

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het verwijderen van je Instagram account:

Hoe kan ik mijn Instagram account verwijderen in 2021?

Hier vind je informatie over het verwijderen van je Instagram account in het jaar 2021:

Hoe kan ik opnieuw beginnen met Instagram na het verwijderen van mijn account?

Als je opnieuw wilt beginnen met Instagram na het verwijderen van je account, volg dan deze tips:

Worden mijn gegevens permanent verwijderd als ik mijn Instagram account verwijder?

Ja, na het verwijderen van je Instagram account worden al je gegevens permanent verwijderd.

Kan ik mijn Instagram account herstellen nadat ik het heb verwijderd?

Nee, het is niet mogelijk om een verwijderd Instagram account te herstellen. Zorg er dus voor dat je het echt wilt verwijderen voordat je de stappen volgt.

Heb je tips voor het veilig verwijderen van mijn Instagram account?

Ja, hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je je Instagram account veilig kunt verwijderen:

Welke andere handige bronnen zijn er voor het verwijderen van mijn Instagram account?

Hier zijn enkele andere handige bronnen waar je meer informatie kunt vinden over het verwijderen van je Instagram account:

Deel dit artikel op je socials