Hoe kan ik een verhaal delen op Instagram

hoe kan ik een verhaal delen op instagram

Inhoudsopgave artikel

Instagram is een ongelooflijk populair sociaal media-platform dat voornamelijk gericht is op het delen van foto’s en video’s. Als je je afvraagt hoe je een verhaal kunt delen op Instagram en meer volgers kunt aantrekken, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel leer je de basisprincipes van het delen van verhalen op Instagram, evenals enkele handige tips en trucs om je content nog meer op te laten vallen.

Belangrijkste Punten

 • Instagram is een populair sociaal media-platform dat zich richt op het delen van foto’s en video’s.
 • Het delen van verhalen op Instagram is een geweldige manier om je volgers te betrekken en je merk te promoten.
 • Je kunt op verschillende manieren je Instagram-verhalen delen op andere sociale media-platforms.
 • Instagram heeft een speciale deel functie die je kunt gebruiken om je verhalen te delen met specifieke mensen of groepen.
 • Door enkele tips en trucs toe te passen, kun je je Instagram-verhalen nog aantrekkelijker maken.

Verhalen delen op Instagram: een eenvoudige handleiding

Het delen van verhalen op Instagram is een uitstekende manier om je volgers te betrekken en je merk te promoten. Instagram biedt verschillende creatieve tools om verhalen visueel aantrekkelijk te maken. In deze handleiding leer je stap voor stap hoe je een verhaal kunt delen op Instagram.

Allereerst open je de Instagram-app op je smartphone en log je in op je account. Tik vervolgens op het pictogram van de camera linksboven in je startscherm.

Tip: Je kunt ook naar links vegen in je startscherm om snel toegang te krijgen tot de camera.

Instagram verhalen delen

Kies vervolgens de gewenste modus, bijvoorbeeld normaal, boomerang, handsfree of live. Maak dan een foto of video van je keuze. Je kunt ervoor kiezen om filters, stickers, tekst of tekeningen aan je verhaal toe te voegen. Personaliseer je story naar wens.

Tip: Als je tevreden bent met je creatie maar deze later wilt delen, kun je het opslaan in je galerij. Tik hiervoor rechts onderaan op het pictogram ‘Opslaan’

Eenmaal klaar met creatie kun je gaan delen. Tik op ‘Volgende’ in de rechterbovenhoek en je komt op het scherm met opties voor jouw verhaal.

Kies nu het publiek dat je wilt bereiken door te selecteren wie het kan zien. Je kunt je verhaal ook delen met specifieke personen. Gebruik hiervoor de ‘Direct’ of ‘Alleen delen met’ functie.

Als je tevreden bent met je selectie tik je op ‘Delen’ en je verhaal wordt nu gedeeld. Proficiat, je hebt zojuist je eerste verhaal gedeeld!

Tip: Om je bereik te vergroten, kun je hashtags of locaties aan je verhaal toevoegen. Dit zorgt ervoor dat jouw verhaal opent en zichtbaar is voor mensen die zoeken op die specifieke hashtags of locaties.

Instagram-verhalen zijn een krachtige tool om je merk te promoten en meer betrokkenheid van je volgers te genereren. Experimenteer met verschillende creatieve tools en ontdek wat voor jouw merk werkt. Nu je weet hoe je een verhaal kunt delen op Instagram, ben je klaar om je creativiteit de vrije loop te laten!

Hoe werkt delen op Instagram?

Het delen van een verhaal op Instagram is een van de meest gebruikte functies op deze populaire app. Het is ook heel gemakkelijk te doen. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Open de Instagram-app op je smartphone
 2. Klik op het camera-icoon in de linkerbovenhoek van je scherm
 3. Maak een foto of video of selecteer een bestaande foto of video uit je galerij
 4. Voeg eventueel filters, tekst of stickers toe aan je verhaal
 5. Klik op de knop ‘Verhaal delen’ onderaan je scherm
 6. Selecteer de personen of groepen met wie je het verhaal wilt delen
 7. Klik op ‘Verzenden’ en je bent klaar!

En dat is alles! Zo eenvoudig is het om een verhaal te delen op Instagram. Als je wilt, kun je ook instellen wie je verhaal kan zien door je privacy-instellingen te wijzigen.

delen op Instagram stap voor stap

Tips voor het delen van een verhaal op Instagram

Buiten de basisfuncties van het delen van een Instagram-verhaal zijn er ook enkele handige tips en trucs die je kunt gebruiken om jouw verhalen nog aantrekkelijker te maken. Hieronder vind je enkele tips:

 • Maak gebruik van stickers en emoji’s om je verhaal levendiger te maken.
 • Gebruik hashtags om je verhaal vindbaar te maken voor meer mensen.
 • Voeg een locatie toe aan je verhaal om te laten zien waar je bent.
 • Varieer in het type content dat je deelt, bijvoorbeeld foto’s, video’s en boomerangs.
 • Bewerk je verhaal met filters en andere bewerkingsopties voor een professionele look.

Probeer deze tips eens uit en ontdek wat het beste werkt voor jouw Instagram-verhalen. Wees creatief en experimenteer om jouw verhalen nog interessanter en aantrekkelijker te maken voor jouw volgers.

Social media delen op Instagram: mogelijkheden en voordelen

Je kunt je Instagram-verhalen ook delen op andere sociale media-platforms zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Door op deze manier te delen, kun je je bereik buiten Instagram vergroten. Instagram heeft deze functie eenvoudig voor je gemaakt, zodat je in slechts een paar stappen je verhalen kunt delen met je vrienden op andere sociale media platforms.

Als je een verhaal wilt delen op Instagram dat je eerder hebt gemaakt, open dan gewoon je verhaal en tik vervolgens op het papieren vliegtuigpictogram. Instagram toont popups van andere sociale media-platforms waaruit je kunt kiezen om te delen. Tik op het platform waarmee je je verhaal wilt delen, en deel het direct vanuit Instagram.

Als je een verhaal wilt delen vanuit je Instagram-verhaal, is het proces ook eenvoudig. Open gewoon je verhaal en tik vervolgens op het papieren vliegtuigpictogram. In plaats van te kiezen voor andere sociale media platforms, kun je er hier voor kiezen om het verhaal te delen in een direct bericht. Je kunt dan kiezen wie je het wilt sturen en deel het direct vanuit Instagram.

Instagram heeft ook geoptimaliseerd voor bedrijven, waardoor ze hun Instagram-verhalen kunnen delen op hun bedrijfspagina op Facebook. Dit is een geweldige manier voor bedrijven om hun inhoud op beide platforms te delen en hun bereik te vergroten.

De Instagram-deel functie: alles wat je moet weten

Naast het delen van verhalen op Instagram kun je ook de speciale deel functie van Instagram gebruiken om je verhalen te delen met specifieke mensen of groepen. Het delen van verhalen met de Instagram-deel functie kan handig zijn om je bereik te vergroten en je verhalen te delen met degenen die het meest geïnteresseerd zijn. Hier is alles wat je moet weten over de Instagram-deel functie.

Direct delen of een verhaal delen met een specifieke groep

Met de Instagram-deel functie kun je kiezen tussen direct delen of een verhaal delen met een specifieke groep mensen. Als je ervoor kiest om een verhaal te delen met een specifieke groep, kun je deze groep maken of kiezen uit je lijst met beste vrienden op Instagram. Dit kan handig zijn voor marketingdoeleinden of om je verhalen te delen met vrienden of familie die verder weg wonen.

Hoe gebruik je de Instagram-deel functie?

Om de Instagram-deel functie te gebruiken, tik je op het vliegtuigpictogram onder je verhaal. Vervolgens kun je kiezen om het verhaal direct te delen of een specifieke groep te selecteren. Als je ergens anders wilt delen, zoals op Facebook of Twitter, tik je gewoon op het pictogram van het andere sociale media-platform.

Het voordeel van de Instagram-deel functie

De Instagram-deel functie heeft verschillende voordelen, zoals het vergroten van je bereik en het delen van verhalen met specifieke groepen mensen. Bovendien kun je er ook voor kiezen om je verhaal te delen met mensen die geen volger zijn op Instagram, zodat je nog meer mensen kunt bereiken.

Ontdek hoe je optimaal gebruik kunt maken van de Instagram-deel functie en vergroot je bereik op dit populaire sociale netwerk.

FAQ

Hoe kan ik een verhaal delen op Instagram?

Om een verhaal op Instagram te delen, volg je deze eenvoudige stappen:

Kan ik mijn Instagram-verhaal delen met specifieke mensen?

Ja, Instagram heeft een deel functie waarmee je je verhaal kunt delen met specifieke personen of groepen. Hier is hoe je dit kunt doen:

Kan ik mijn Instagram-verhaal delen op andere sociale media-platforms?

Ja, je kunt je Instagram-verhaal delen op andere sociale media-platforms. Hier is hoe je dit kunt doen:

Zijn er tips om mijn Instagram-verhaal aantrekkelijker te maken?

Absoluut! Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om je Instagram-verhaal nog aantrekkelijker te maken:

Wat zijn de voordelen van het delen van verhalen op Instagram?

Het delen van verhalen op Instagram biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Hoe werkt de Instagram deel functie?

De Instagram-deel functie stelt je in staat om je verhalen te delen met specifieke mensen of groepen. Hier is een overzicht van hoe de Instagram-deel functie werkt:

Deel dit artikel op je socials