Hoe Facebook Verwijderen

hoe facebook verwijderen

Inhoudsopgave artikel

Ben je klaar om afscheid te nemen van Facebook? Of je nu je privacy wilt beschermen, van plan bent om te stoppen met sociale media, of gewoon een pauze wilt nemen, het verwijderen van je Facebook-account kan een verstandige keuze zijn.

In deze sectie vind je een eenvoudig stappenplan om je Facebook-account veilig te verwijderen. We bespreken ook waarom je zou kunnen overwegen om je account permanent te verwijderen, hoe je je account tijdelijk kunt deactiveren, en enkele handige tips voor een succesvolle verwijdering.

Blijf lezen voor gedetailleerde instructies over het verwijderen van je Facebook-account.

Waarom zou je je Facebook-account willen verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom je misschien wilt overwegen om je Facebook-account te verwijderen. Ten eerste kan je merken dat je teveel tijd besteedt aan het scrollen door je nieuwsfeed in plaats van nuttige dingen te doen. Het kan ook zijn dat je je zorgen maakt over je privacy en de manier waarop Facebook jouw gegevens gebruikt.

Een ander belangrijk ding om te overwegen is of Facebook een negatieve invloed heeft op je mentale gezondheid. Sommige studies suggereren dat het gebruik van sociale media zoals Facebook kan leiden tot gevoelens van depressie, angst en eenzaamheid. Als je merkt dat je je slechter voelt na het gebruik van Facebook, kan het tijd zijn om het af te sluiten.

Of misschien ben je gewoon klaar voor een verandering en wil je de sociale media wereld verlaten. Wat de reden ook is, het is belangrijk om de juiste keuze voor jezelf te maken en te beslissen of het verwijderen van je Facebook-account de beste stap is.

Hoe kan ik mijn Facebook-account deactiveren?

Als je even een pauze wilt nemen van Facebook, maar je wilt je account niet permanent verwijderen, kun je ervoor kiezen om je account te deactiveren. Dit houdt in dat je profiel tijdelijk niet meer zichtbaar is en dat je geen meldingen meer ontvangt. Wanneer je klaar bent om weer terug te komen op Facebook, kun je je account reactiveren. Volg deze stappen om je account te deactiveren:

 1. Log in op je Facebook-account en klik op het pijlpictogram in de rechterbovenhoek van je scherm.
 2. Selecteer “Instellingen & privacy” en klik op “Instellingen”.
 3. Klik op “Je Facebook-informatie” in het linkermenu.
 4. Klik op “Deactiveren en verwijderen”.
 5. Selecteer “Deactiveren van account” en klik op “Doorgaan met accountdeactivering”.
 6. Geef een reden op waarom je je account deactiveert en klik op “Doorgaan”.
 7. Voer je wachtwoord in en klik op “Doorgaan”.
 8. Klik op “Account deactiveren”.

Als je klaar bent om terug te komen op Facebook, log dan gewoon weer in op je account. Je account zal dan automatisch worden gereactiveerd en je kunt je activiteiten op Facebook hervatten.

Facebook-account permanent verwijderen

Als je hebt besloten om je Facebook-account permanent te verwijderen, zijn hier de stappen die je moet nemen:

 1. Log in op je Facebook-account en navigeer naar de pagina Account verwijderen.
 2. Druk op de knop Account verwijderen om het proces te starten.
 3. Je zult worden gevraagd om je wachtwoord in te voeren en een CAPTCHA te voltooien. Doe dit om door te kunnen gaan.
 4. Bevestig nu dat je je account wilt verwijderen en voltooi het proces.
 5. Je account zal na 30 dagen definitief worden verwijderd. Gedurende deze tijd kun je inloggen en het proces annuleren als je van gedachten verandert.

Onthoud dat dit een onomkeerbaar proces is. Zodra je account is verwijderd, kun je niet meer teruggaan en al je gegevens en content zullen permanent worden verwijderd.

facebook permanent verwijderen

Facebook verwijderen stappenplan

Wil je je Facebook-account verwijderen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Geen probleem. Volg ons eenvoudig stappenplan voor een veilige en succesvolle verwijdering van je account.

Stap 1: Download een kopie van je gegevens

Voordat je begint, is het een goed idee om een kopie van je gegevens te downloaden. Hiermee kun je later nog oude berichten, foto’s en video’s terugvinden. Ga naar de pagina ‘Download je informatie’ en selecteer de gewenste gegevens die je wilt downloaden.

Stap 2: Verwijder ingelogde sessies en apps

Om je account veilig te verwijderen, is het belangrijk om eerst alle ingelogde sessies en apps te verwijderen. Ga naar Beveiliging en aanmelding en verwijder alle sessies en apps die zijn gekoppeld aan je account.

Stap 3: Account deactiveren

Voordat je je account definitief verwijdert, kun je ervoor kiezen om je account tijdelijk te deactiveren. Zo kun je nog even nadenken voordat je de definitieve beslissing neemt. Ga naar Instellingen en klik op ‘Je Facebook-informatie’. Selecteer ‘Deactiveren en verwijderen’ en kies voor ‘Account deactiveren’.

Stap 4: Account permanent verwijderen

Als je zeker weet dat je je Facebook-account wilt verwijderen, ga dan naar deze link. Klik op ‘Mijn account verwijderen’ en volg de stappen om je account permanent te verwijderen.

Volg deze stappen zorgvuldig om ervoor te zorgen dat je Facebook-account veilig wordt verwijderd.

Facebook verwijderen op Android

Als je Facebook wilt verwijderen van je Android-apparaat, volg dan deze instructies:

 1. Open de Facebook-app op je Android-apparaat.
 2. Tik op de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek van de app.
 3. Scroll omlaag en tik op “Instellingen en privacy”.
 4. Tik op “Instellingen”.
 5. Scroll omlaag en tik op “Account eigenaarschap en controle”.
 6. Tik op “Deactiveren en verwijderen”.
 7. Tik op “Account verwijderen” en volg de instructies op het scherm.

Het kan zijn dat je je wachtwoord moet invoeren voordat je het account definitief kunt verwijderen.

Vergeet niet dat als je je Facebook-account verwijdert, je permanent alle gegevens, foto’s en video’s kwijtraakt die zijn gekoppeld aan dat account.

Facebook verwijderen op iPhone

Voor iPhone-gebruikers die hun Facebook-account willen verwijderen, hebben wij een eenvoudig stappenplan samengesteld zodat je veilig en snel je account kunt verwijderen. Volg deze instructies:

 1. Open de Facebook-app op je iPhone
 2. Tik op de drie horizontale lijnen in de rechterbenedenhoek van het scherm
 3. Scroll naar beneden en tik op Instellingen en privacy
 4. Tik op Instellingen
 5. Scroll naar beneden en tik op Account beheren
 6. Tik op Deactiveren of verwijderen
 7. Selecteer Account verwijderen
 8. Tik op Verdergaan naar account verwijderen
 9. Voer je wachtwoord in en tik op Verzenden

Dit was het laatste scherm dat je zag? Dan heb je met succes je Facebook-account verwijderd van je iPhone. Je kunt deze app nu van je telefoon verwijderen om ervoor te zorgen dat er geen resterende persoonlijke gegevens zijn.

facebook verwijderen iPhone

Facebook verwijderen handleiding

Als je hebt besloten om je Facebook-account te verwijderen, is het belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Volg deze stapsgewijze handleiding om ervoor te zorgen dat je account permanent wordt verwijderd.

Stap 1: Maak een back-up

Voordat je begint met het verwijderen van je account is het verstandig om een back-up te maken van je Facebook-gegevens. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie kwijtraakt. Ga naar de Facebook-instellingen en selecteer ‘Je Facebook-gegevens downloaden’ om een kopie van je gegevens te downloaden.

Stap 2: Verwijder gekoppelde apps en diensten

Controleer of er apps of diensten zijn die zijn gekoppeld aan je Facebook-account en verwijder deze. Dit voorkomt dat je persoonlijke gegevens beschikbaar blijven via deze apps en diensten nadat je je Facebook-account hebt verwijderd.

Stap 3: Bezoek de Facebook-help pagina

Bezoek de Facebook-help pagina en kies de optie ‘Mijn account en instellingen’ en klik vervolgens op ‘Een account beheren’. Selecteer ‘Je account deactiveren of verwijderen’ en kies ‘Account verwijderen’.

Stap 4: Bevestig de verwijdering

Voer je wachtwoord in en voer de gevraagde stappen uit om te bevestigen dat je je account definitief wilt verwijderen. Na het voltooien van deze stappen wordt je account gedeactiveerd en na veertien dagen permanent verwijderd.

Vergeet niet dat nadat je je account hebt verwijderd, het niet mogelijk is om deze te herstellen. Als je in de toekomst besluit om Facebook weer te gebruiken, zul je een nieuw account moeten aanmaken.

Account definitief verwijderen op Facebook

Als je hebt besloten om je Facebook-account voor altijd te verwijderen, volg dan deze instructies om ervoor te zorgen dat je account permanent wordt verwijderd.

 1. Log in op je Facebook-account.
 2. Ga naar de pagina voor het verwijderen van je account door op de volgende link te klikken: https://www.facebook.com/help/delete_account.
 3. Klik op “Mijn account verwijderen”.
 4. Vul het wachtwoord en de beveiligingscode in. Klik op “Doorgaan”.
 5. Je account is nu gedeactiveerd, wacht 30 dagen voordat het permanent wordt verwijderd.
 6. Als je binnen 30 dagen wilt annuleren, log dan in op je account en klik op “Annuleren verwijdering account”.
 7. Je account zal na 30 dagen worden verwijderd en je kunt niet meer inloggen.

Het definitief verwijderen van je Facebook-account kan niet ongedaan worden gemaakt. Zorg er dus voor dat je echt zeker weet dat je wilt doorgaan voordat je deze stappen onderneemt.

Tips voor het verwijderen van je Facebook-account

Als je besluit om je Facebook-account te verwijderen, zijn hier enkele tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt:

 1. Zorg dat je een back-up hebt van je belangrijke Facebook-gegevens voordat je begint met het verwijderen van je account. Dit kan bijvoorbeeld je contactenlijst of belangrijke foto’s zijn. Op deze manier loop je geen risico om belangrijke gegevens te verliezen.
 2. Lees de voorwaarden van Facebook zorgvuldig door voordat je je account verwijdert. Je kunt belangrijke informatie vinden over het verwijderproces en mogelijke gevolgen.
 3. Verwijder alle gekoppelde apps en diensten die gebruikmaken van je Facebook-account voordat je deze verwijdert. Dit beschermt je persoonlijke gegevens en voorkomt dat deze worden gedeeld zonder jouw toestemming.
 4. Bedenk dat het verwijderen van je Facebook-account niet ongedaan kan worden gemaakt, dus wees zeker van je beslissing voordat je begint met het verwijderproces.
 5. Neem de tijd om je profiel te verwijderen en alle gegevens en berichten die je niet wilt bewaren, te verwijderen. Het kan even duren om dit proces te voltooien, maar het zorgt ervoor dat je account veilig en volledig wordt verwijderd.

Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je Facebook-account veilig en zonder problemen wordt verwijderd.

Veiligheid en privacy bij het verwijderen van je Facebook-account

Als je besluit om je Facebook-account te verwijderen, is het belangrijk om te weten hoe je veiligheids- en privacyrisico’s kunt minimaliseren. Zorg ervoor dat je alle persoonlijke gegevens, berichten en foto’s eerst opslaat en bewaart. Facebook geeft je de optie om je gegevens te downloaden, zodat je een backup hebt van wat je hebt gedeeld op het platform.

Voordat je je account verwijdert, is het ook raadzaam om de privacy-instellingen te controleren. Dit helpt om te voorkomen dat jouw informatie openbaar wordt gemaakt op Facebook of op andere sociale media. Zorg ervoor dat je de juiste instellingen hebt geselecteerd voor je profiel, berichten en andere gedeelde informatie.

Terwijl je jouw account verwijdert, kun je ook overwegen om je te ontdoen van alle apps die eraan gekoppeld zijn. Dit zorgt ervoor dat jouw gegevens niet worden bewaard door derden.

Als je extra voorzichtig wilt zijn, overweeg dan het gebruik van privacysoftware of -diensten. Deze kunnen je helpen om jouw online privacy te beschermen en je identiteit veilig te houden. Zorg er echter voor dat je deze software of diensten vertrouwt voordat je ze gebruikt.

Houd er rekening mee dat zodra je je account permanent hebt verwijderd, je gegevens niet langer op Facebook worden bewaard. Het kan echter enige tijd duren voordat jouw informatie is verwijderd uit de back-upsystemen van Facebook. Wees geduldig en controleer regelmatig of jouw informatie volledig is verwijderd.

Alternatieven voor Facebook

Heb je besloten om je Facebook-account te verwijderen en zoek je alternatieven om in contact te blijven met vrienden en familie? Hier zijn enkele opties:

 • Instagram: Dit is een populaire optie voor het delen van foto’s en heeft vergelijkbare functies als Facebook, zoals verhalen en direct messaging.
 • Twitter: Dit sociale media-platform is ideaal voor het delen van korte en snelle updates en wordt vaak gebruikt voor nieuws en discussies.
 • LinkedIn: Wil je in contact blijven met professionele contacten? LinkedIn is gericht op zakelijke contacten en biedt functies zoals werkgeschiedenis en aanbevelingen.
 • WhatsApp: Dit is een berichten-app die vergelijkbaar is met de functie Messenger van Facebook en wordt wereldwijd gebruikt.

Er zijn veel alternatieven voor Facebook die je kunt verkennen. Het is belangrijk om te onthouden dat elk platform uniek is en verschillende functies biedt. Kies het platform dat het beste bij jouw behoeften en interesses past.

FAQ

Hoe kan ik mijn Facebook-account verwijderen?

Om je Facebook-account te verwijderen, volg je de onderstaande stappen:
1. Ga naar de instellingen van je Facebook-account.
2. Klik op “Je informatie” in het linkermenu.
3. Selecteer “Je account verwijderen en informatie downloaden”.
4. Klik op “Account verwijderen”.
5. Volg de instructies op het scherm om je account permanent te verwijderen.

Waarom zou je je Facebook-account willen verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om je Facebook-account te verwijderen. Enkele mogelijke redenen zijn:
– Privacyzorgen
– Verspilling van tijd en productiviteit
– Negatieve invloed op mentale gezondheid
– Tijd voor nieuwe ervaringen zonder sociale media

Hoe kan ik mijn Facebook-account deactiveren?

Om je Facebook-account tijdelijk te deactiveren, volg je deze stappen:
1. Ga naar de instellingen van je Facebook-account.
2. Klik op “Je Facebook-informatie” in het linkermenu.
3. Selecteer “Deactiveren en verwijderen”.
4. Kies voor de optie “Account deactiveren”.
5. Volg de instructies op het scherm om je account tijdelijk te deactiveren.

Hoe kan ik mijn Facebook-account permanent verwijderen?

Om je Facebook-account permanent te verwijderen, doorloop je de volgende stappen:
1. Meld je aan bij je Facebook-account.
2. Ga naar https://www.facebook.com/help/delete_account.
3. Klik op “Account verwijderen” en volg de instructies op het scherm.
Let op: Na het verwijderen van je account kun je niet meer teruggaan of je gegevens terughalen. Zorg ervoor dat je een back-up maakt van alle belangrijke informatie.

Wat is het stappenplan om mijn Facebook-account veilig te verwijderen?

Hier is een stapsgewijs stappenplan om je Facebook-account veilig te verwijderen:
1. Verwijder alle persoonlijke informatie en foto’s van je account.
2. Meld je af bij alle apparaten en verwijder de Facebook-applicatie.
3. Download een kopie van je Facebook-gegevens als back-up.
4. Volg de instructies om je account permanent te verwijderen.
5. Verwijder eventuele gekoppelde apps en diensten.

Hoe kan ik mijn Facebook-account verwijderen op Android?

Om je Facebook-account op Android te verwijderen, volg je deze specifieke instructies:
1. Open de Facebook-app op je Android-apparaat.
2. Tik op het menu-icoon (drie liggende streepjes) rechtsboven in de app.
3. Scroll omlaag en tik op “Instellingen en privacy”.
4. Tik op “Instellingen”.
5. Scroll omlaag en tik op “Je Facebook-informatie”.
6. Tik op “Account verwijderen” en volg de instructies op het scherm.

Hoe kan ik mijn Facebook-account verwijderen op iPhone?

Om je Facebook-account op iPhone te verwijderen, kun je de volgende instructies volgen:
1. Open de Facebook-app op je iPhone.
2. Tik op het menu-icoon (drie liggende streepjes) rechtsonder in de app.
3. Scroll omlaag en tik op “Instellingen en privacy”.
4. Tik op “Instellingen”.
5. Scroll omlaag en tik op “Je Facebook-informatie”.
6. Tik op “Account verwijderen” en volg de instructies op het scherm.

Is er een handleiding om mijn Facebook-account te verwijderen?

Ja, we hebben een gedetailleerde handleiding samengesteld om je te helpen bij het verwijderen van je Facebook-account. Klik hier om de handleiding te lezen en de stappen te volgen.

Hoe kan ik mijn Facebook-account definitief verwijderen?

Om je Facebook-account definitief te verwijderen, volg je deze stappen:
1. Zorg ervoor dat je volledig bent uitgelogd bij alle apparaten en toepassingen.
2. Verwijder gekoppelde accounts en apps voor een grondige verwijdering.
3. Ga naar de accountverwijderingspagina van Facebook.
4. Klik op “Mijn account verwijderen” en volg de instructies.
5. Pas op: Je account wordt binnen 30 dagen definitief verwijderd, dus zorg ervoor dat je niet inlogt gedurende deze periode.

Heb je tips voor het succesvol verwijderen van mijn Facebook-account?

Ja, hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je jouw Facebook-account succesvol kunt verwijderen:
– Verwijder eerst alle persoonlijke informatie en foto’s van je account.
– Maak een back-up van belangrijke gegevens voordat je je account verwijdert.
– Verwijder eventuele gekoppelde apps en services van je account.
– Meld je af bij alle apparaten en verwijder de Facebook-app.
– Volg nauwgezet de instructies en neem de tijd om je account veilig te verwijderen.

Wat zijn belangrijke zaken met betrekking tot veiligheid en privacy bij het verwijderen van mijn Facebook-account?

Bij het verwijderen van je Facebook-account zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:
– Verwijder je persoonlijke informatie en gegevens voordat je je account verwijdert.
– Maak een back-up van belangrijke informatie voordat je je account verwijdert.
– Verwijder gekoppelde apps en diensten van je account.
– Houd er rekening mee dat het verwijderen van je account permanent is en niet kan worden teruggedraaid.
– Zorg ervoor dat je alle apparaten en apps loskoppelt van je account.

Wat zijn alternatieven voor Facebook als ik mijn account wil verwijderen?

Als je besluit om Facebook te verwijderen, zijn er verschillende alternatieven om in contact te blijven met vrienden en familie. Enkele populaire alternatieven zijn:
– Instagram
– Twitter
– LinkedIn
– Snapchat
– TikTok
Probeer verschillende sociale mediaplatforms en kies degene die het beste bij je behoeften past.

Deel dit artikel op je socials